Vilken är den bästa VPN-tjänsten?

Från och med april, nästan 4 400 000 000 personer var aktiva Internet-användare, en jättestor 58 procent av världens befolkning, enligt Statista. De flesta av dessa användare inte ge en andra tanke på den digitala spår av personlig information de lämnar efter sig. För att hålla dig och dina data säkra på Internet kan ett virtuellt privat nätverk eller VPN hjälpa till med den uppgiften.

Låt oss komma till det: vad exakt vilken VPN som är den bästa och behöver du en? Det huvudsakliga syftet med ett virtuellt privat nätverk är att ge dig ytterligare säkerhet och sekretess när du surfar på webben eller använder Internet oavsett om du är på en PC, Mac, surfplatta eller smartphone.

VPN är en metod för att ge dig extra skydd när du gör något på Internet från e-post till att besöka webbplatser för att använda en bank app på din smartphone. En VPN kommer att skydda eller maskera din Internet Protocol (IP) adress genom att skapa en privat väg eller tunnel genom det offentliga Internet.

Vissa funktioner och fördelar med en VPN från Scania:

Det kommer att dölja din webbhistorik (men återigen, du är inte helt anonym, beroende på en rad andra faktorer, såsom VPN användarvillkor)
En VPN kommer att maskera din IP-adress och fysiska plats (VPN: s IP-adress visar istället för din)
Kan minska risken för identitetsstöld eftersom du befinner dig i denna privata, skyddade zon eller
Kan vara olagligt i vissa länder, så känn till dina specifika lagar och förordningar. De är lagliga i många länder. Du kan förmodligen gissa vilka som inte tillåter det, men Kina, Nord Korea, Ryssland, Irak, Turkiet, och några fler har kriminaliserade VPNs för närvarande.

En VPN kan förbättra och öka din säkerhet och, i viss mån, din integritet. I huvudsak, en VPN är som att skapa en privat väg längs alla bakgator och huvudgatorna i Internet och låter dig kommunicera på Internet med en extra grad av skydd. Det faktiska protokollet för att göra den säkra anslutningen från ett nätverk till ett annat kallas för ett tunnelprotokoll.

Tunnlar verkar som en långsam väg att resa, kanske för att jag växte upp i och runt New York City och kom ihåg tung trafik. Kanske bör vi ändra termen till något i likhet med Hyperloop protokollet (med all respekt för Mr Elon Musk och hans idé, som händer mycket snabbare, men fortfarande i en tunnel, så Nevermind).

I den här VPN-serien kommer jag att utforska och ge dig information om ett antal olika, prisvärda VPN-tjänster. Jag ska förklara lite mer om hur VPN fungerar och mer om varför du bör använda en VPN. Jag kommer att titta på för-och nackdelar med betalda VPN-tjänster kontra fria sådana (Spoiler: du får vad du betalar för, eller hur?). Min tidigaste forskning pekar mig till: NordVPN och ExpressVPN, för deras “No log ” politik, men jag vet att det finns många andra. Håll ögonen öppna.

Sammantaget kan en VPN skydda dig, dina data (vara att ett e-postmeddelande eller information du delar på en webbplats) från nyfikna, spioneri ögon, oavsett var de är. För att vara tydlig, är VPN inte idiotsäkra och skottsäkra-de har sina begränsningar som jag kommer att utforska i en framtida post. Men om du har letat efter ett sätt att skydda dig själv, är en VPN ett grundligt första steg.

Förresten, att säkra din internetuppkoppling är viktigt nog i USA att även Federal Trade Commision (FTC) erbjuder en konsumentskydds sida med råd om VPNs. Du kan läsa den här: virtuella privata nätverk (VPN)-appar.